complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

Чистка обличчя — що це, для чого потрібно, як відбувається процедура

29.09.2022

Багато жінок і дівчат, які прагнуть зберегти красу та молодість своєї шкіри, недооцінюють користь базових процедур очищення шкірного покриву обличчя.

Чистка обличчя — це косметична процедура очищення шкіри, яка дозволяє підсилити природну регенерацію клітин, скоротити кількість дрібних зморшків, а також раз і назавжди позбутися чорних цяток, прищів та висипів. У цьому матеріалі постараємося розібратися для чого потрібне чистка обличчя і чи є якісь протипоказання, а також детально розберемо плюси та мінуси очищення дерми.

Для чого потрібне професійна чистка обличчя?

Щодня очищаючи шкіру за допомогою тоніка, міцелярної води чи пінки, ви прибираєте лише косметику та поверхневе забруднення. Однак такий підхід не допоможе видалити ороговілі клітини епідермісу та очистити пори. Останні поступово забиваються, призводячи до появи гнійних висипів, запалень та акне. Також відсутність глибокого очищення призводить до уповільнення обмінних процесів і регенерації в дермі, що є наслідком швидкої втрати її еластичності та пружності.

Рекомендується проводити професійну чистку обличчя при перших проявах проблем зі шкірою, які найчастіше з’являються у підлітковому віці. Контролювати проведення процедури має досвідчений косметолог, який визначить тип шкіри та підбере найбільш ефективний і безпечний метод чищення.

Як часто можна робити чистку обличчя? Залежно від типу шкіри може змінюватись періодичність проведення очищення. Так, при нормальній і сухій шкірі цілком достатньо пройти один сеанс раз на 2-3 місяці. У разі жирного та проблемного покриву потрібно більше процедур очищення.

Що дає професійна чистка у косметолога?

Правильно підібрана та проведена чистка обличчя у косметолога забезпечує:

  • профілактику старіння;
  • скорочення кількості дрібних зморшків;
  • підвищення пружності;
  • регенерацію тканин і покращення обмінних процесів;
  • вирівнювання кольору та рельєфу;
  • зменшення або усунення акне та інших висипів;
  • звуження пір;
  • глибоке очищення;
  • поліпшення крово- та лімфотоку, а також місцевого обміну речовин;
  • стимуляцію поновлення клітин.

Як визначити свій тип шкіри?

Косметологія виділяє такі основні типи шкіри:

  • нормальна — кількість жиру виділяється помірно, а висипання та лущення бувають рідко;
  • жирна — характерна часта поява запальної висипки та акне, наявність розширених пор і жирного блиску;
  • суха — зовні виглядає тонкою та матовою, на погодні умови реагує почервонінням і лущенням, схильна до ранніх проявів дрібних зморшків;
  • комбінована — проявляє себе як жирна та суха на різних ділянках обличчя.

Для визначення типу шкірного покриву необхідно провести невеликий тест.

  1. Вмийтеся, використовуючи гель або м’яку пінку.
  2. Залиште шкіру на пару годин без тоніка, крему та інших засобів.
  3. Прикладіть тонку серветку до носа, підборіддя, щоки та чола.
  4. Подивіться, чи залишилися на серветці якісь сліди.

Виразний жирний слід на серветці говорить про відповідний тип шкіри. У разі малопомітного сліду тип вважається нормальним, а чиста серветка говорить про суху шкіру. Якщо на одних ділянках покрив залишає жирний слід, а на інших ні — значить він комбінований.

Які види чисток?

Кожен із різновидів процедур чисток підходить тільки для певних видів шкіри.

Механічна

Ручна, мануальна чи механічна чистка обличчя передбачає очищення пір і видалення ороговілого шару епідермісу за допомогою спеціальних інструментів (косметичних ложечок, ситечка тощо). Окремим підвидом вважається атравматична чистка обличчя, у якій беруть участь спеціальні препарати з урахуванням фруктових кислот.

Перед початком процедури обличчя очищають від залишків макіяжу, а також наносять на нього спеціальну маску чи розпарюють для розкриття пор. Шкіра знезаражується антисептиком, а після очищення пацієнту роблять зволожувальну чи заспокійливу маску.

Ця процедура рекомендується при забитих порах, вираженому акне та жирному типі шкірного покриву. При цьому для чутливого чи сухого підвиду вона не підходить.

Апаратна

Апаратна чистка обличчя передбачає використання спеціальних приладів і поділяється на такі підвиди.

Ультразвукова

Ультразвукова чистка обличчя означає використання відповідних хвиль на частоті 3-22 герц. Отже, відбувається не тільки очищення дерми, а й підвищення синтезу еластину та колагену, поліпшення місцевого кровообігу, а також розширення судин. У результаті розгладжуються дрібні зморшки, покращується загальний стан, вирівнюється відтінок і рельєф.

Чи боляче проходити чистку обличчя ультразвуком? Ні, така процедура є безпечною та безболісною одночасно. Вона підходить для всіх типів шкіри, а тривалість сеансу займає ≈ 40 хвилин.

Вакуумна

Вакуумна чистка обличчя відбувається на спеціальному апараті з невеликою вакуумною насадкою. За допомогою останньої поступово обробляється все обличчя, видаляються ороговілі клітини та очищаються пори від забруднення. Спочатку сеансу пацієнту проводиться демакіяж і розпарювання пір, після чого робиться заспокійлива маска. Процедура не викликає подразнення шкіри та хворобливих відчуттів.

Лазерна

Лазерна чистка обличчя найчастіше застосовують на зрілій шкірі, оскільки крім очищення потрібно видалення деяких естетичних дефектів: пігментних плям, розтяжок, шрамів, постакне. За допомогою лазера руйнується верхній шар дерми, що забезпечує активацію природних процесів омолодження та регенерації, вирівнювання рельєфу, очищення.

Хімічні пілінги

Є найпоширенішими та найвідомішими видами чисток. У процедурі застосовуються спеціальні препарати на основі різних ферментів, кислот та інших речовин. Засіб наноситься на обличчя та залишається там на певний час, протягом якого відбувається розчинення відмерлих клітин і забруднень у порах.

Косметологія не рекомендує використовувати хімічні пілінги для сухого типу шкіри. Правильно підібрати склад пілінгу та розрахувати тривалість його перебування на шкірі має виключно професійний спеціаліст-косметолог.

Етапи чистка обличчя

Незалежно від типу процедури та шкіри етапи чистки обличчя будуть наступними:

  1. Демакіяж — видалення залишків макіяжу зі шкірного покриву обличчя.
  2. Очищення шкіри — умивання за допомогою пінки чи гелів і відновлення тоніком pH дерми.
  3. Підготовка до чистки — дезінкрустація шкіри (ензими та кислотні пілінги) або розм’якшення її поверхневого шару для розчинення сальних пробок і відкриття пір.
  4. Чистка шкіри — вилучення зайвого апаратним чи ручним способом.
  5. Маска, нанесення крему з SPF (захист від UV-випромінювання).

Відмінності професійної чистки обличчя та домашньої

Ключовою відмінністю є якість та глибина очищення. Так, у домашніх умовах досягти глибокого очищення практично неможливо: крім спеціального обладнання також знадобиться досвід та знання косметолога. Для досягнення максимального ефекту часто вдаються до комбінованої чистки обличчя (наприклад, мануальна, а потім ультразвукова). На жаль, досягти такого результату процедурою чистки обличчя вдома ніяк не вдасться.

Догляд за шкірою обличчя після чистки

Як доглядати за обличчям після чистки? Почнемо з того, що не можна робити після чистки обличчя:

  • піддавати шкіру впливу ультрафіолету (засмагати, відвідувати солярій);
  • відвідувати сауни та лазні;
  • наносити макіяж одразу після процедури.

Які ж є рекомендації після чистки обличчя? Правильна гігієна, а саме його вмивання (допускається через 12 годин після сеансу). Для цього варто використовувати комфортну теплу воду (краще кип’ячену) та засоби для чутливої ​​шкіри.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН