complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

Пілінг шкіри обличчя — що це, для чого потрібен і як його роблять

05.11.2022

Хочемо ми цього чи ні, але зовнішність людини є найважливішою характеристикою нормального існування у цивілізованому суспільстві. Особливо уважно варто віднестися до зовнішнього вигляду обличчя, а саме здоров’ю його шкірного покриву.

Допомогти в цьому покликана така процедура, як пілінг. Що таке пілінг обличчя?

Що таке пілінг

Під поняттям “пілінг” мається на увазі сеанс косметології, що передбачає видалення ороговілих клітин з поверхні шкіри.

Що дає пілінг обличчя? З його допомогою можна:

  • зменшити прояв вугрів, дрібних рубців, поверхневих зморшків, старечих плям і ластовиння;
  • досягти легкого ефекту ліфтингу;
  • повернути обличчю “живий” відтінок;
  • стягнути та очистити пори;
  • зменшити плями від пігментації та прищів;
  • вирівняти рельєф шкіри.

Для чого потрібен пілінг обличчя

Навіщо потрібен пілінг для обличчя? Вік невблаганно позначається на швидкості оновлення кератиноцитів: якщо у 20 років цей цикл займає 28 днів, то в 50-річному віці цей показник збільшується вдвічі. Це призводить до покриття шкіри товстим шаром ороговілих клітин, які надають їй сіруватий відтінок і відчуття грубуватості на дотик.

Для чого потрібен пілінг обличчя? Його пряме призначення — зробити шкіру рівною та гладкою шляхом оновлення. При цьому етап догляду повинен мати регулярний характер: залежно від типу шкіри та її стану може становити від 1 до 3 разів на тиждень. Тільки дотримуючись цих заходів можна досягти:

  1. Підвищеної стійкості макіяжу.
  2. Хорошої сприйнятливості до сироваток і кремів.
  3. Менш помітних пір.
  4. Рівного кольору та сяйва шкіри обличчя.

Користь та шкода

Процедура є стресом для шкіри, проте цей імпульс дозволяє їй відновитися та оновитися. Зокрема, вона:

  • позбавляє від дефектів;
  • бореться з пігментацією та ознаками старіння;
  • вирівнює тон та текстуру шкіри, ущільнює та повертає їй втрачений тонус;
  • очищує пори, після чого вони стають менш помітними.

При цьому пілінг можна проводити навіть вагітним, але тільки після консультації з фахівцем.

Основні правила застосування

Як часто потрібно робити пілінг для обличчя? У домашніх умовах періодичність може становити 1-3 рази на тиждень (ознайомтеся з інструкцією з використання продукту). У спеціалізованій клініці частоту та тривалість процедур підбере лікар-косметолог після оцінки стану шкірного покриву. При цьому пілінг можна проводити як навесні, так і незалежно від періоду сонячної активності (всесезонний пілінг).

Протипоказання

Чи шкідливий пілінг для обличчя? Ні, проте якщо не дотримуватись протипоказань, можна значно посилити вже наявні проблеми.

Неможливість проведення процедури залежить від складу препарату, необхідного для вирішення поставленого завдання, і поточного стану шкіри. Наприклад, при подразненні та загостренні акне чи вживанні сильнодійних препаратів проведення сеансу недоцільно. У будь-якому випадку слід попередньо проконсультуватись із косметологом.

Види пілінгу та як визначити, який потрібен

За способом проведення процедури сучасна косметологія класифікує пілінг на кілька видів:

  • мануальний (що проводиться за допомогою рук спеціаліста);
  • апаратний (за допомогою спеціального обладнання).

Що таке хімічний пілінг обличчя

Хімічний пілінг обличчя належить до категорії професійних пілінгів для обличчя. У процедурі застосовуються хімічні препарати (кислотний пілінг для обличчя), що викликають реакцію у верхніх шарах шкіри.

У випадку проблем глибоко в шкірі призначається глибокий пілінг обличчя. Якщо дефект лежить на поверхні, фахівець проведе серединну чи поверхневу процедуру.

Що таке механічний пілінг обличчя

До цього підвиду процедури відносять мікрокристалічну дермабразію або, простіше кажучи, шліфування шкіри — надання їй пружності, розгладжування зморшок, очищення шкірного покриву.

Як робиться цей пілінг обличчя? Сеанс передбачає використання лікарем спеціальних препаратів на основі природних і штучних елементів (основа скрабів). Працюючи як абразив, вони знімають верхній роговий шар шкіри.

Що таке ензимний пілінг обличчя

До категорії поверхневих також відноситься ензимний пілінг для обличчя, що передбачає використання ферментів, що розпушують верхній шар шкіри (епідерміс) для полегшення процесу видалення відмерлих клітин та допомоги в оновленні шкірного покриву. Процедура повинна проходити в теплих і вологих умовах, а склад повинен перебувати на шкірі не < 10 хвилин.

Що таке мезопілінг

Мезопілінг або гліколевий пілінг — це косметологічна процедура (мезотерапія) із застосуванням 1% препарату гліколевої кислоти. Ключовою відмінністю даного методу є можливість проведення процедури у будь-який час року та практично повна відсутність протипоказань.

Що таке ультразвуковий пілінг

Навіщо потрібний апаратний пілінг для обличчя за допомогою ультразвуку? Річ у тому, що ультразвуковий пілінг обличчя є процедурою очищення шкіри від продуктів життєдіяльності сальних та потових залоз, а також рогових лусочок за допомогою ультразвукової хвилі. До того ж за допомогою ультразвуку покращується кровообіг верхніх шарів шкіри.

У процесі сеансу лікар також підбирає препарат, який наноситься на шкіру — лосьйони чи зволожувальні засоби для покращення мікроциркуляції лімфо- та кровообігу.

Що таке лазерний пілінг

Лазерний пілінг обличчя є відносно новою технологією, в ході якої відбувається буквальне випаровування шарів шкірного покриву під апаратним впливом лазерного променя. Останнім часом користується неабиякою популярністю серед відвідувачів косметологів.

Підібрати необхідну вам процедуру та її частоту допоможе лікар-косметолог у спеціалізованій клініці.

Механізм дії

Принцип дії пілінгу в цілому залежить від його виду. Наприклад, для хімічної процедури це відлущування поверхневого шару епідермісу кислотою. В основі механічного сеансу лежить робота абразивних частинок синтетичного (поліетиленові гранули) чи натурального походження (мікрокристали цукру та солі, подрібнені кісточки ягід і фруктів). Також існує ще комбінований пілінг обличчя, який передбачає використання мануальних та апаратних методик.

Коли краще робити пілінг

Косметологи не рекомендують проходити процедуру до 25 років, якщо немає серйозних випадків або рекомендації від дерматолога. У цьому віці шкірі більше підійдуть щадні методи очищення: домашні пілінги з невеликою концентрацією активних речовин, маски плівки та ультразвукове чищення.

Оптимальний вік для старту проходження процедур — 25-30 років. Це допоможе надати шкірі рівну текстуру та сяйво, прибрати акне та постакне, а також стане чудовою профілактикою виникнення ранніх зморшків. У цьому питанні фахівці рекомендують почати з поверхневих ексфоліацій та поступово переходити на серединні.

Хімічний пілінг обличчя глибоко впливу можна застосувати після 40-45 років. При цьому ефект такої радикальної процедури аналогічний такому від пластичної операції.

Чи безпечно проводити пілінг самостійно

Поверхневу процедуру можна, а часто й потрібно проводити в домашніх умовах. Тому проконсультуйтеся з косметологом щодо складу для домашнього пілінгу та частоти його використання.

Однак повноцінно замінити професійну процедуру власноруч не вдасться. Річ у тім, що в клінічних умовах використовуються не тільки високоякісні препарати, а й знання та досвідченість фахівця. Саме це поєднання подарує вам другу молодість, а вашій шкірі друге дихання.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН