complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

Помилки жінок під час походу до гінеколога

24.09.2020

Жінкам рекомендовано відвідувати гінеколога щонайменше раз на рік, але перед самим походом виникають сумніви, а чи не варто відкласти візит через низку причин. Причини відмови можуть бути різними: від менструації, що почалася, до відсутності депіляції в інтимній зоні. Часом саме через такі відмовки пацієнтки затягують із візитом, занедбавши своє здоров’я.

Гінекологи у клініці CompliMed:

Помилки, яких припускаються жінки під час візиту до гінеколога:

  1. Приховування інформації про прийом ліків. Відповідаючи на запитання лікаря про прийом ліків, багато хто “забуває”, що приймає ті чи інші препарати. Це велика помилка, оскільки всі ліки мають побічні ефекти, а деякі абсолютно несумісні. Медпрацівник повинен знати все про прийом ліків за останні кілька тижнів для того, щоб призначити ефективне лікування.
  2. Приховування особистої чи інтимної інформації. Коли гінеколог запитує про кількість партнерів або вік, у якому було розпочато статеве життя, відповідати необхідно чесно. Завдяки таким особистим питанням можна скласти повну картину ризиків виникнення та розвитку захворювань.
  3. Звернення до гінеколога, як до уролога. У кожного з цих фахівців своя специфікація. Якщо є якісь сумніви, завжди варто звернутися спочатку до терапевта, який направить до потрібного фахівця.
  4. Занепокоєння через наявність зайвих волосків на тілі, особливо в зоні бікіні. Гінекологу абсолютно все одно, який вигляд має жінка, оскільки для нього це робота. До того ж прийом у середньому триває близько 10-15 хвилин. Єдина людина в кабінеті, яка відчуває незручність через відсутність депіляції — сама пацієнтка.
  5. Замовчування інших проблем зі здоров’ям, які не пов’язані з гінекологією. За наявності будь-яких проблем зі здоров’ям, варто розповідати лікарю. Гінеколог повинен бачити картину в цілому, тільки так можна поставити правильний діагноз.
  6. Відвідування лікаря спільно з родичами або друзями. Колективні походи до лікаря завжди ускладнюють роботу медпрацівників, їм складно сконцентруватися на діагнозі. Якщо пацієнтка турбується, що упустить цінну інформацію, то можна просто записати всі рекомендації лікаря.
  7. Використання гігієнічних засобів з ароматизаторами. Перед походом до гінеколога краще не використовувати гігієнічні засоби, особливо з ароматизаторами. У такому випадку лікарю буде вкрай складно визначити захворювання, що призведе до неправильного діагнозу. В ідеалі використовувати просто теплу воду.
  8. Відсутність інформації про початок і кінець циклу. Кожна жінка повинна точно знати (а краще записувати або відзначати в спеціальному застосунку) коли почався і закінчився цикл менструації. Збиті цикли говорять про серйозні проблеми, наприклад про захворювання внутрішніх органів.
  9. Відмова від відвідування лікаря через початок місячних. Якщо кілька років тому менструація дійсно була проблемою для повноцінного огляду, то сьогодні ситуація змінилася. Щоправда, все ж краще проконсультуватися з цього питання зі своїм лікарем.
  10. Небажання ходити до гінеколога, якщо лікар чоловічої статі. Зрозуміло, що більшості жінок психологічно некомфортно, коли їх оглядає чоловік, проте в нього така професія і на роботі він передусім лікар. Під час вибору гінеколога ключовою є не стать фахівця, а наявність досвіду та професіоналізм. Також, як показує практика, чоловіки-гінекологи більш уважні, бо краще відчувають страждання пацієнток.
  11. Використання смартфона під час прийому. Будь-якого медпрацівника дратуватиме, що його ігнорують під час огляду. До того ж через постійне відволікання пацієнтки на повідомлення, дзвінки та соціальні мережі збільшується тривалість візиту.

Якщо враховувати вищевикладені помилки, то факт відвідування гінеколога більше не буде здаватися страшною перспективою та викликати роздратування.

Не забувайте і не соромтеся регулярно проходити гінекологічний огляд. Відвідування гінеколога — запорука жіночого здоров’я.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН