complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

Про важливість вчасно діагностувати хворобу

19.02.2020

Недосипання, втома, нерегулярне харчування, відсутність режиму вже стали постійними супутниками життя сучасних людей. Усе це може стати причиною поганого самопочуття, ослаблення імунітету та виникнення різних захворювань.

Щоб цього уникнути, необхідно стежити за своїм здоров’ям і піклуватися про нього, регулярно відвідувати лікаря, проходити обстеження та здавати аналізи. Потрібно проходити медогляд, навіть якщо цього не вимагають на роботі, в університеті або іншій установі. Насамперед необхідно робити це для себе.

Комплексне обстеження та своєчасна діагностика

Важливим етапом регулярного моніторингу здоров’я є комплексне обстеження. У профілактичних цілях життєво необхідно проходити його щонайменше один раз на рік.

Регулярне медичне обстеження насамперед мають проходити:

  • люди старшої вікової групи — через збільшення ризику захворювань;
  • пацієнти, в анамнезі яких присутні захворювання з можливим рецидивом;
  • особи з хронічними захворюваннями, які можуть спровокувати виникнення інших хвороб;
  • працівники підприємств зі шкідливими та небезпечними умовами праці;
  • особи, які мають спадкову схильність до деяких захворювань (ШКТ, ендокринної системи, гіпертонічна хвороба, ІХС);
  • особи з факторами ризику (підвищеним тиском, зайвою вагою, ослабленим імунітетом, люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, мають шкідливі звички, погано та нерегулярно харчуються, вживають нездорову їжу та напої, перебувають у стані після перенесених важких захворювань або переживають стреси);
  • жителі регіонів із несприятливою екологічною ситуацією.

Пам’ятайте: запорука здоров’я — своєчасна діагностика!

Про це постійно твердять фахівці. Статистика свідчить, що понад 80% захворювань, діагностованих на початку розвитку, успішно виліковуються.

Своєчасна діагностика допоможе вберегти здоров’я та зберегти бюджет. Ні для кого не секрет, що профілактика хвороби коштує набагато дешевше, ніж медикаментозне лікування. Після відвідування лікаря та проходження огляду людина може дізнатися про захворювання, про яке вона навіть не підозрювала. Запущена хвороба може мати серйозні наслідки. Ціна недбалого ставлення до свого здоров’я може бути надто високою. І йдеться не лише про фінансові кошти.

Чим важлива профілактика хвороб

Профілактика захворювань — це залучення здорових людей до медичних обстежень або до отримання профілактичних медичних послуг. Її проводять з метою запобігти виникненню захворювання.

Останні 50 років довели, що профілактичні заходи неймовірно важливі. Завдяки їм масова захворюваність різко знизилася, вони подовжують здоровий спосіб життя та зменшують рівень передчасної смертності.

Профілактична діяльність включає вакцинацію, скринінгові обстеження, консультування на теми здоров’я, спостереження за вагітними жінками та новонародженими, огляди осіб із хронічними захворюваннями. До неї належать також робота з профілактики можливих ускладнень хвороби та розробка практичних посібників для пацієнтів.

Важливу роль відіграє сімейний лікар, в обов’язки якого входить спостереження за здоров’ям пацієнта та збереження його здоров’я за допомогою різних методів. Його завдання — запобігти виникненню захворювання і зробити так, щоб хвороба, яку він має, не погіршилася.

Що таке скринінг

Скринінг — набір діагностичних процедур і консультацій лікарів, які спрямовані на виявлення захворювання в клінічно безсимптомних або таких, що мають мінімальні клінічні прояви, осіб.

Скринінг проводиться з метою якомога раніше виявити захворювання, що дає змогу вчасно розпочати лікування та полегшити стан пацієнтів. Скринінг забезпечує високий рівень якості життя та довголіття, позитивно впливає на зниження смертності.

Завдання під час проведення скринінгу:

  • визначити рівень здоров’я пацієнта;
  • якомога раніше виявити набуті чи вроджені аномалії будови та функцій органів, систем органів, визначити, як вони впливають на життєдіяльність;
  • якомога раніше виявити фактори ризику захворювань (наприклад, цукрового діабету, метаболічного синдрому, ішемічної хвороби серця, гіпертонічної хвороби та інших);
  • визначити тактику лікування вже виниклої патології, знизити ризик можливих ускладнень, наслідків і ранньої смерті;
  • сформувати рекомендації щодо збереження здоров’я, запобігання виникненню, розвитку можливих захворювань і патологій або мінімізації їхніх проявів.

Найчастіше скринінг використовують для масового обстеження населення, жителів окремих країн, континентів і міст. Мета — визначити виявлення конкретного захворювання, групи хвороб або факторів ризику.

Фахівці використовують масове скринінгове обстеження — застосовують метод тестування для відбору осіб, які потребують відповідного медичного втручання, визначають рівень поширеності захворювання та наявність чинників, що привертають до його виникнення і розвитку. Селективний скринінг застосовують у групах ризику (наприклад, для виявлення спадкової хвороби в родині).

Вищесказане свідчить про те, що вчасно діагностувати хворобу неймовірно важливо. Ви можете проходити регулярне медичне обстеження в клініці Complimed. Сучасне обладнання показує чіткі та точні результати. Завдяки цьому лікарі ставлять правильні діагнози, вчасно виявляють хвороби, порушення в роботі організму та патології, призначають лікування, зберігають здоров’я та життя пацієнтам.

Ми піклуємося про своїх клієнтів і робимо все, щоб проведення часу в клініці було максимально комфортним. Забудьте про черги та зайвий головний біль! Запишіться на консультацію або прийом до лікаря в режимі онлайн.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН