complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

УЗД суглобів – навіщо робити, що показує

22.09.2022

Ультразвукове дослідження (УЗД) суглобів – це діагностика опорно-рухового апарату інструментальною неінвазивною методикою.

Процедура абсолютно безболісна та нешкідлива, за необхідності може проводитись багаторазово. Дана процедура допоможе детально вивчити опорно-рухову систему, провести діагностику динамічних і статичних досліджень, що проводяться шляхом функціональних проб та навантажувальних тестів.

Зробити УЗД суглобів в Одесі без черг і у зручний для вас час можна у комфортній комплексній клініці Complimed.

Навіщо роблять УЗД суглобів?

Головна мета проведення УЗД для суглобів полягає у вивченні їхнього стану та структури. Паралельно обстежуються тканини, які розташовані навколо них. Внаслідок простоти проведення та відсутності негативних наслідків є однією з найпопулярніших процедур діагностичної методики.

Показанням для призначення лікарем УЗД суглобів є наявність у пацієнтів хоча б одного з таких симптомів:

  • відчуття болю в ділянці суглобів;
  • виникнення підозр про наявність запальних процесів у цій області;
  • виникнення помітного хрускоту при травмах та у процесі руху;
  • загальна обмеженість у рухливості та утворення припухлості.

З допомогою ультразвукового дослідження ревматичні захворювання виявляються ще на ранніх стадіях. Більш того, ультразвукове сканування є незамінним помічником у процесі хірургічного втручання під час операцій.

Що показує УЗД суглобів

Що покаже ультразвукове дослідження суглобів? Таким чином лікарі можуть одночасно перевірити стан сухожиль, суглобових сумок, хрящів і м’язів у будь-якій частині тіла пацієнта. Для встановлення діагнозу проводиться порівняльний аналіз, що включає сканування ультразвуком двох суглобів одночасно.

Види ультразвукового дослідження суглобів

Сучасна медицина пропонує такі види дослідження за допомогою ультразвуку:

  1. УЗД щелепного суглоба.
  2. Ультразвукове сканування суглобів рук.
    1. УЗД плечового суглоба.
    2. Ультразвукове дослідження ліктьового суглоба.
    3. УЗД променево-зап’ясткового суглоба (рухомого з’єднання кісток передпліччя та кисті).
    4. Ультразвукове сканування суглобів пальців.
  3. Ультразвукове дослідження суглобів нижніх кінцівок.
    1. УЗД тазостегнових суглобів.
    2. Ультразвукове сканування колінного суглоба.
    3. УЗД гомілковостопного суглоба.
  4. Ультразвукове дослідження суглобів при ревматоїдному артриті.

Слід зазначити ідентичність і наявність малих відмінностей у методиках проведення діагностики. При цьому жодної спеціальної підготовки від пацієнта не потрібно.

Відмінність УЗД і МРТ суглобів

Щоб чітко зрозуміти різницю між ультразвуковим скануванням і магнітно-резонансною томографією (МРТ) для суглобів, давайте детально розберемося у визначеннях цих процедур.

Сканування за допомогою ультразвукових хвиль допомагає лікареві досліджувати м’які тканини та органи, а саме хрестоподібні зв’язки, навколосуглобові м’які тканини та меніск.

В той самий час дослідження магнітними хвилями дозволяє фахівцю більш досконало вивчити всі органи та тканини (наприклад, легені та кістки). За допомогою магнітного сканування можна вивчати наслідки чи динаміку захворювання чи травми. Як і з дослідженням ультразвуком допускається багаторазове застосування процедури МРТ.

Таким чином, головна різниця двох методів діагностики полягає в інформативності, правдивості отриманих даних і вартості послуги, що надається.

Відмінність УЗД і рентгена суглобів

Сканування суглобів рентгенівськими променями широко застосовується у травматології для виявлення патології кісткової тканини. У процесі ультразвукового сканування оцінюється стан суглобових поверхонь, синовіальної сумки, хрящів, зв’язкового апарату та кісток. Таким чином, ультразвукове дослідження допомагає отримати докладну інформацію про стан тканини, яку неможливо одержати під рентгенівським випромінюванням.

Більш того, головною перевагою застосування ультразвуку є нешкідливість для людського організму.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН