complimed-ligo_1 >
Ваш отзыв отправлен

Як підписати декларацію з сімейним лікарем – докладний гайд

22.03.2022

Давайте докладно розберемо як укласти договір та підписати декларацію з сімейним лікарем, як поміняти сімейного лікаря та переукласти декларацію з іншим, а також перевірити правильність підписання декларації з лікарем.

Як вибрати сімейного лікаря

Головним завданням сімейної медицини є забезпечення всебічної допомоги багатопрофільних спеціалістів (сімейних лікарів) для пацієнтів усіх вікових груп. Так, кваліфіковані фахівці здатні поєднувати деякі обов’язки терапевта та педіатра, а також низки вузьких спеціалістів (отоларинголога, офтальмолога, кардіолога та інших). Зокрема, такі лікарі займаються:

  1. Збором анамнезу.
  2. Проведенням комплексного огляду.
  3. Призначенням проведення спеціальних необхідних досліджень.
  4. Направленням до вузьких спеціалістів.
  5. Визначенням ефективності лікування.
  6. Спостереженням та веденням як окремих пацієнтів, так і сімей.
  7. Профілактикою та лікуванням захворювань різних систем організму.

До сімейного лікаря необхідно звертатися у разі виявлення:

  • захворювань шлунково-кишкового тракту (ШКТ);
  • застуди або гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ);
  • захворювань дихальної системи;
  • будь-яких нездужань;
  • захворювань серцево-судинної системи;
  • порушень обміну речовин;
  • захворювань органів сечовивідної системи;
  • захворювань опорно-рухового апарату.

Щоб звернутися за медичною допомогою до сімейного лікаря в Україні, слід укласти з фахівцем відповідний договір.

Як скласти декларацію з лікарем

Укласти декларацію (або договір) із сімейним лікарем можна як у державній, так і приватній клініках. Зробити це можна за наступною інструкцією:

  1. Завітайте до обраної заздалегідь медустанови з паспортом, ідентифікаційним кодом (податковим номером) та мобільним телефоном. У разі оформлення договору на дитину необхідно свідоцтво про народження.
  2. Ваші дані та контактний телефон будуть внесені до системи “Електронне здоров’я”. Щоб виключити можливість шахрайства, підтвердження входу здійснюється шляхом отримання пацієнтом СМС-коду на особистий номер пацієнта.
  3. Потім із системи будуть отримані 2 екземпляри декларації у друкованій формі. Необхідно уважно перевірити правильність даних та повідомити про наявність будь-яких помилок. Після звірки на правильність зазначених даних пацієнт підписує обидва екземпляри: один варіант віддається на руки, а другий залишається у медзакладі.
  4. На декларацію накладається електронний цифровий підпис, після чого документ відправляється до системи “Електронне здоров’я”.

Варто зазначити, що договір із сімейним лікарем у Complimed можна укласти на абсолютно безоплатній основі. Це також дозволить проводити консультації з обраним фахівцем безкоштовно (без підписання договору вартість послуги становить 400 гривень).

Укладання декларації з лікарем онлайн

Укласти договір з лікарем через інтернет можна кількома способами.

Перший – зробити це онлайн через сайт вибраної клініки. Порядок дій наступний:

  1. Вибрати лікаря.
  2. На сайті клініки знайти опцію “укласти декларацію”.
  3. Заповнити форму.
  4. Отримати підтвердження від лікаря про підписання декларації, внесення до бази та самої pdf-декларації.

Сама анкета та сторінка надсилання даних у приватній клініці Complimed виглядає так: http://complimed.com.ua/new-declaration/ (на цьому місці ще буде скриншот).

Другий спосіб полягає у спеціальних інтернет-сервісах, таких як Helsi. Процес реєстрації виглядає так:

  1. Введіть посилання helsi.me в адресному рядку браузера.
  2. У вікні вкажіть адресу, спеціальність або клініку бажаного сімейного лікаря.
  3. Увійдіть у систему сервісу Helsi шляхом введення номера телефону та відповіді на дзвінок, що надійшов. Вкажіть електронну пошту та придумайте пароль.
  4. У формі, що відкрилася, впишіть паспортні дані (якщо потрібно, прив’яжіть свідоцтво про народження дитини).
  5. Здійсніть дзвінок до обраної клініки та уточніть про необхідність додаткових документів для підписання декларації.
  6. У реєстратурі вибраної медустанови ви отримаєте декларацію у друкованій формі, яку необхідно підписати. Разом з електронним підписом вона буде внесена до системи Helsi.
  7. На ваш телефон надійде повідомлення з кодом, який слід назвати людині, яка внесла дані в систему.
  8. У самій системі виберіть лікаря, збережіть його номер телефону та постарайтеся дізнатися в одному з месенджерів (Viber, Telegram, WhatsApp або іншому), чи є можливість укласти з ним декларацію.
  9. Після відповіді лікаря можна передати йому таку інформацію: паспортні дані, електронну пошту, номер телефону, телефон довіреної особи та її ім’я, адресу проживання.
  10. Повідомте лікареві код, який надійде вам на мобільний телефон.
  11. Ви отримаєте декларацію у PDF-форматі. Для її підписання необхідно зробити скриншот (знімок з екрана смартфона) договору та підписати його за допомогою редактора фотографій.
  12. Надішліть підписаний документ лікарю.

Також є спеціальні експрес-сервіси, за допомогою яких можна підписати декларацію з сімейним лікарем максимально швидко – за 30 хвилин. Лише слід заповнити спеціальну форму на сайті та оплатити послуги сервісу. Після цього ви отримаєте декларацію в електронному вигляді, а необхідний сімейний лікар буде доступний у кабінеті Helsi. Зазначимо, що деякі з таких сервісів співпрацюють із лікарями по всій Україні.

Як перевірити чи підписано декларацію з лікарем

Цю інформацію можна знайти у відкритому доступі на сайті Національної служби здоров’я України (НСЗУ). Також тут можна знайти електронну картку декларації з лікарем та іншу статистичну інформацію для пацієнтів.

Якщо такий договір підписано в клініці Complimed, то цю інформацію можна уточнити одним із таких способів:

  • заповнити онлайн-форму (необхідно вказати ім’я, номер телефону та суть звернення);
  • зателефонувати на наступні номери мобільних телефонів: +38 (068) 382-03-03 (Kyivstar) та +38 (093) 382-03-03 (Lifecell);
  • приїхати безпосередньо до клініки за адресою місто Одеса, вулиця Пастера, 56

Як дізнатися свій номер декларації із сімейним лікарем

Ця інформація також знаходиться у відкритому доступі на ресурсі НСЗУ або каналами зв’язку приватної комплексної клініки Complimed, у сервісі Helsi.

Крім того, номер декларації зазначений у декларації, яка щойно була підписана пацієнтом. Вона має бути роздрукована або збережена у pdf-форматі (при укладанні в онлайн-форматі) та також роздрукована.

Як змінити сімейного лікаря

Процес заміни одного сімейного лікаря на іншого досить простий і полягає у кількох варіантах:

  1. Зв’язатися з сімейним лікарем, з яким підписано поточну декларацію, і повідомити його про бажання та причини розриву декларації. У такому разі разом із лікарем необхідно змінити цю інформацію та анулювати декларацію у медичній системі.
  2. Вибрати нового сімейного лікаря, з яким є бажання переукласти декларацію. У такому разі, призначається прийом з лікарем у медустанові, де він працює, та проводиться стандартна процедура підписання декларації — з наявністю документів, внесенням нової інформації про перепідписання декларації з новим сімейним лікарем до загальнонаціональної бази, роздруковуванням та підписанням нового договору.

Нагадуємо, що на сьогодні жодних обмежень від МОЗ України щодо процедури зміни сімейного лікаря немає.

Комплексна клініка Complimed залучає до роботи лише справжніх експертів у своєму напрямку. Завдяки якісному комплексному обстеженню ви можете бути впевнені у правильності діагнозу та здійсненні успішного лікування. Жодних черг, запис на комфортний час для кожного пацієнта.

Последние новости

17.04.2024УЗД серця + консультація лікарки-кардіолога за вигідною ціною

Відчуваєте біль, чи інші тривожні симптоми проблем із серцем? Потурбуйтесь про себе сьогодні – запишіться на консультацію за вигідною ціною! В період з 15 квітня по 15 травня, при проходженні УЗД серця, ви отримаєте можливість одразу проконсультуватись з лікарем-кардіологом Чернишовою Наталією Володимирівною безкоштовно! Вартість консультації та УЗД серця буде коштувати 750 грн, замість 1350 грн. […]

29.03.2024Що таке стенокардія – причини, симптоми, лікування

Що таке стенокардія? Стенокардія серця – це клінічний синдром, за якого людина відчуває гострі, пекучі або здавлювальні напади болю чи дискомфорту за грудиною. Причина появи й розвитку такого стану криється в гострій нестачі кровопостачання серцевого м’яза (ішемії міокарда), за якої міокард недоотримує необхідної для серця кількості кисню. Больові відчуття найчастіше виникають під час виконання фізичних […]

29.03.2024Кропив’янка – що це, причини, симптоми та лікування

Багато хто з нас з дитинства знайомий з такою рослиною, як кропива, а точніше, з доволі неприємним впливом під час контакту з нею, що спричиняє тривале печіння та свербіж. У цій статті ми поговоримо про захворювання, зовнішня симптоматика якого нагадує “вжалення” кропивою, звідки й походить назва хвороби – кропив’янка. Крім чергового запитання, що це за […]

29.03.2024Аутоімунні захворювання: що це, причини, симптоми, лікування

Аутоімунні захворювання являють собою різнорідні за клінічними проявами патології, в основі яких лежить одна основоположна проблема – порушення роботи імунної системи. Ці хвороби є одними з найзагадковіших і найскладніших у лікуванні захворювань. Річ у тім, що патології аутоімунного характеру можуть вражати практично будь-яку частину тіла, спричиняючи цілий діапазон симптомів і ускладнень. У цій статті ми […]

27.03.2024Скринінг судин та консультація хірурга Лаври А. А. за приємною ціною

У комплексній клініці Complimed діє спеціальна пропозиція: консультація судинного хірурга та скринінгове дослідження судин лише за 750 гривень! Відчуваєте важкість, набряклість, швидку втомлюваність та м’язовий біль у ногах? Такі симптоми можуть свідчити про наявність судинних захворювань, які без своєчасної діагностики та лікування можуть призвести до серйозних наслідків, таких як втрата еластичності стінок судин, розширення й […]

Укласти декларацію ОНЛАЙН